Van Eyck, Bruegel en Rubens in perspectief

Van Eyck, Bruegel en Rubens in perspectief

Het Lam Gods van Van Eyck Foto: Kik-Irpa

Lochristi - VTB Kultuur organiseert donderdag 20 september een lezing waarbij drie grote Vlaamse schilders in perspectief zullen geplaatst worden door Prisca Valkeneers Als toemaatje wordt aan de aanwezigen een "koele" verrassing aangeboden.

Uit drie eeuwen Vlaamse bodem ontsproten drie grote kunstenaars die de canon van de kunstgeschiedenis zouden bepalen. Hoe konden Van Eyck, Bruegel en Rubens zo goed gedijen en hoe staan ze in verband met elkaar? Op hun typische eigen wijze analyseerden Van Eyck, Bruegel en Rubens de mens en het leven in detail. Naast contextuele inzichten neemt Prisca Valkeneers ook hun kunstwerken onder de loep.

Prisca Valkeneers studeerde af als licentiate in de kunstwetenschappen en archeologie aan de VUB in 2007. Ze werkte gedurende bijna 10 jaar als wetenschappelijk medewerker in het Centrum Rubenianum in Antwerpen waar ze haar hart verloor aan de Vlaamse Meesters. Nu is ze freelance kunsthistorica in het brede culturele veld.

De lezing gaat door in de polyvalente zaal van de bibliotheek, Koning Boudewijnlaan 6. Niet leden betalen 10 euro, het culinair toemaatje inbegrepen. Aanvang 20 uur.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio