Dementievriendelijke week in Lochristi

Dementievriendelijke week in Lochristi

Leen Persijn Foto: Leen Persijn

Lochristi - Volgende week zet het OCMW Lochristi dementie in de kijker. Van maandag 17 tot vrijdag 21 september zijn er diverse activiteiten. De dementievriendelijke week gaat door in het woonzorgcentrum Sint-Pieter en het lokaal dienstencentrum Fazantenhof.

Op vrijdag 21 september is het de Werelddag van de dementie en het OCMW Lochristi wil dit niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Zowel in het woonzorgcentrum als in het Fazantenhof zal een retrohoek te vinden zijn, waarbij men het herinneringsvermogen wil stimuleren

Dinsdag 18 september, tijdens de wekelijkse markt in de dorpskom, kan iedereen die vragen heeft over dementie terecht aan een infostand van het woonzorgcentrum. Er zijn ook lekkernijen uit grootmoeders keuken te verkrijgen.

Op woensdag 19 september brengt Leen Persijn in het Fazantenhof,  de gratis theatervoorstelling ‘Mist, mijn moeder en ik’. In deze voorstelling voor mantelzorgers, familieleden, vrienden en hulpverleners van ouderen met dementie vertelt Persijn over de ervaringen met haar moeder, met passende teksten en liedjes.

Vrijdagnamiddag 21 september komen de leerlingen van St. Jozef naar de cafetaria voor een workshop bewegen.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio