SK Lochristi pakt winst in slotkwartier

SK Lochristi pakt winst in slotkwartier

Benny Rogiest pakte zijn tweede strafschop van het seizoen. Foto: Peter Esprit

Lochristi - De tijd dat Elene-Grotenberge het zwarte beest was voor SK Lochristi lijkt nu helemaal voorbij. In een spannende wedstrijd trok SK het laken naar zich toe in het slotkwartier.

De thuisploeg tekende voor veel balbezit in de aanvangsfase maar doelgevaar leverde dit niet op. Elene-Grotenberge dreigde even op hoekschop. Wouter Moreels trapte over en aan de overkant ging doelman Godijn goed plat op een poging Timothy Van de Wouwer. Halfweg de eerste helft kregen de bezoekers een strafschop na vermeend handsspel. Doelman Rogiest stopte de elfmeter van Thomas van der Haegen. Beide ploegen brachten bij momenten aardig voetbal op de mat maar dit werd afgewisseld met teveel slordigheden zodat in de zone van de waarheid weinig te beleven viel. In de slotfase van de eerste helft belandde een vrije trap van Sven Delanoy op de zijkant van de paal.

De tweede helft begon met een dubbele hoekschop voor de bezoekers en een slap schot van Bernd De Coene. Godijn had moeite om een schot van Dominique de Waele te keren en een poging van Guus Vandekerckhove ging naast. Een nieuwe hoekschop voor Elene-Grotenberge werd door Kristof Vanslembrouck naast gekopt en De Leenheer dwong Rogiest tot een knappe redding. Brecht Cnockaert vergat af te drukken toen hij tot zijn eigen verrassing alleen voor doel kwam. Vandekerckhove trapte vanop afstand in de handen van Godijn. De inbreng van Pepijn Vangansbeke zorgde voor iets meer dreiging. De Waele kopte twee keer naast en toen Delanoy vanop rechts kon voorzetten dook Van de Wouwer perfect op aan de eerste paal en tikte hij de 1-0 tegen de netten. Een lange inspanning van Jelle De.Schryver werd bijna beloond maar Godijn ging goed plat. De Waele miste de 2-0, maar Yassin Badi bleef wel rustig toen hij randje buitenspel alleen op doel afging in de slotminuut en SK zekerheid bood van de winst.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio