Doortocht Zeveneken niet in agenda opgenomen

Laatste raad voor verkiezingen telt slechts drie agendapunten

Laatste raad voor verkiezingen telt slechts drie agendapunten

Foto: if

Beervelde / Lochristi / Zaffelare / Zeveneken - Het lijkt erop dat er voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober geen beslissing komt over de zeven Zeveneekse eiken . Waar vorige maand op de gemeenteraad beslist werd de opdrachtdocumenten voor de doortocht Zeveneken naar de volgende raadszitting te verplaatsen, omdat enkele kleinere opmerkingen niet in de opdrachtdocumenten werden opgenomen, blijkt hiervan op de agenda van de raadszitting van 1 oktober geen spoor terug te vinden. Wie deze gemeenteraadszitting wil bijwonen zal op tijd moeten komen, want er staan slechts drie punten op de agenda van de openbare zitting.

Door een foute intekening van de rooilijn in de aanzet van voetweg 18 (Kwaadstraatje) moesten de grenzen van inneming 17 en 18 voor de aanleg van een fietspad in de Pauwstraat gewijzigd worden. Die innemingsplannen worden nu aan de raad ter goedkeuring voorgelegd.

Het gemeentebestuur wil een ruimtelijk uitvoeringsplan laten opmaken voor de ‘sport- en recreatiezone Bosdreef’. Voorafgaandelijk aan het RUP wil men aan Veneco opdracht geven om via een gebiedsgericht onderzoek en op basis van de behoefte op korte, middellange en lange termijn, te onderzoeken welke gebieden in aanmerking komen voor de uitbreiding van de recreatiezone en welke gebieden op termijn een woonbestemming kunnen krijgen.

Momenteel werken gemeente en OCMW met verschillende boekhoudsoftware. In 2020 moeten beide besturen een gemeenschappelijk meerjarenplan opmaken en is het noodzakelijk dat er met hetzelfde boekhoudpakket wordt gewerkt. Voor deze opdracht wordt 45.000 euro per jaar uitgetrokken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio