Groen-SP.a ziet samengaan beloond met 2 zetels

Groen-SP.a ziet samengaan beloond met 2 zetels

Foto: Peter Esprit

Lochristi - Het kartel Groen-SP.a haalde de verwachte 2 zetels. Beide partijen grepen in 2012 elk afzonderlijk naast een zetel. Indien men dit resultaat samentelt en vergelijkt met de score van 2018 scoort het kartel Groen-SP.a 0,3 procent hoger

"Wij hebben een milieuvriendelijke en positieve campagne gevoerd en het resultaat stemt ons tevreden", aldus lijsttrekker Hilde Van Laere, die samen met Annemie Vanhee in de gemeenteraad zal gaan zetelen vanaf 2019. "Wij zullen elk vanuit onze eigen fractie werken, maar vanuit een gezamenlijk verhaal".

Groen-SP.a hoopt alvast dat de meerderheid een open en participatief beleid zal voeren. "Het dossier Zeveneken is hiervan een voorbeeld. Wij willen duidelijke info, een onderbouwde argumentatie en een debat over deze kwestie", zei Van Laere die groene thema's als duurzame gemeente en mobiliteit onder de aandacht wil brengen. 

Toch is er enige bezorgdheid. "Wij hopen op een nieuw beleid, met een vernieuwende en doortastende dialoog. Er moet een nieuwe wind waaien in de raad".

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio