N-VA is grootste verliezer in Lochristi

N-VA is grootste verliezer in Lochristi

Tom De Sutter neem de verantwoordelijkheid op van de strategische keuze bij de lijstsamenstelling Foto: Daina de Sadeleer

Lochristi - De N-VA valt in Lochristi terug van 5 naar 4 zetels en hiermee blijft de partij onder de verwachtingen. Door het verlies van 2,2 procent houdt N-VA nog 15,8 procent over.

"De nuchtere vaststelling is dat N-VA Lochristi niet de verhoopte resultaten heeft behaald", reageert Tom De Sutter. De achteruitgang heeft als gevolgd dat wij niet de tweede partij zijn geworden en niet de absolute meerderheid hebben verbroken".

"Een onmiddellijke verklaring voor de achteruitgang heb ik niet, die is overigens niet relevant. De kiezer werpt de dobbelstenen. Wel neem ik de verantwoordelijkheid op voor de strategische keuzes die we hebben gemaakt bij de lijstsamenstelling", aldus De Sutter in een eerste reactie.

"Cijfermatig zijn deze verkiezingen heel duidelijk", zegt Eva Paelinck. "Alle stemmen die we verliezen gaan naar Vlaams Belang". De N-VA- lijsttrekker zag, ondanks het zetelverlies, ook positieve zaken en daarvoor keek ze vooral naar de jongeren die op de N-VA-lijst goede scores behaalden. "Ook bij hen was de ontgoocheling groot, maar iedereen toonde zich strijdvaardig om verder te gaan. We moeten even herbronnen, maar komen terug".

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio