Cultuur Zaffelare presenteert 'De terugkeer 14-18', een impressie

Cultuur Zaffelare presenteert 'De terugkeer 14-18', een impressie

Foto: cultuurzaffelare

Lochristi - Op zaterdag 10 en zondag 11 november organiseert Cultuur Zaffelare twee voorstellingen van 'De terugkeer 14 -18', een impressie, in een regie van Damien Vantomme.

Tijdens deze voorstelling wordt de toeschouwer meegenomen in de hoofden van de mensen ten tijde van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Wat heeft het teweeg gebracht wanneer het bericht de wereld werd ingestuurd dat er een einde is gekomen aan de oorlog? Wat ging er in de hoofden om bij al diegenen die op dat moment er directe getuige van waren?

Elke schrijver ging toen op zoek naar verhalen, kroop in de huid van die tijd, om een weergave te geven van wat het mogelijks heeft betekend. 

Via gedichten, verhalen, dialogen, storytelling, lied, historiek, beeld en muziek wordt de toeschouwer meegenomen in een rollercoaster vol emoties, een tocht waarin intense gevoelens een rol spelen.

De voorstellingen hebben plaats op zaterdag 10 november om 20 uur en zondag 11 november om 14.30 uur in zaal Sint-Hubertus in Zaffelare. Tekstschrijvers, voordragers en lezers: Melodie Brink, Dorien De Vylder, Hans Dhont, Ianthe Lauwaert, Machteld Moijson, Alain Scheire, Bruno Vandekerckhove. De muzikanten: Peter D'Haeyer, Annelies Houben en Ingrid Lybaert. Annelies Houben schreef ook de muziek.

De inkom bedraagt 12 euro aan de kassa, 10 euro in voorverkoop en 5 euro voor studenten. Reserveren kan bij Cultuur Zaffelare via dit mailadres.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio