SK Lochristi wint van Aalter

SK Lochristi wint van Aalter

Pepijn Vangansbeke was goed voor een doelpunt en een assist Foto: Erica Gentils

Lochristi - SK Lochristi kon na twee nederlagen opnieuw een overwinning pakken. Een efficiënte thuisploeg maakte in de eerste helft het verschil.

De studieronde, van goed 10' zonder enig doelgevaar, werd door de thuisploeg onderbroken met een knappe aanval. Jasper Nimmegeers zette zich door op rechts, Yassin Badi stapte over de voorzet en Pepijn Vangansbeke kon van dichtbij raak treffen. Aalter reageerde via Sam Janssens maar het schot miste de goede richting. Ook de poging van Robbe Smessaert belandde niet in het doelkader. De bezoekers kenden een betere periode maar hieraan kwam abrupt een einde. Pepijn Vangansbeke haalde een ogenschijnlijk verloren bal op en zijn voorzet werd door Yassin Badi in doel gedevieerd. Benny Rogiest moest daarna goed plat op schot van Bruno Notebaert. Vangansbeke kwam net voor rusten dicht bij een nieuwe treffer, maar hij besloot naast.

Een slap schot van Salam Dib was het enige wapenfeit in de beginfase van de tweede helft. De bezoekers namen het heft in handen maar Rogiest was alert. Dominique de Waele zag zijn poging door doelman Van Hende uit de kruising geranseld en Jonas Schouppe kopte de daaropvolgende hoekschop tegen de dwarsligger. Aalter claimde strafschop na een vermeende duwfout in de zestien. De ingevallen Jonas Vandevelde probeerde met een vluchtschot maar Van Hende bracht redding. Bruno Notebaert trapte een vrije trap net over. Aalter bleek moegestreden en Lochristi kon de partij onder controle houden en de drie punten pakken

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio