Dit is het nieuwe schepencollege voor de komende zes jaar

Lochristi - Na de verkiezingen van 14 oktober heeft Open Vld Lochristi _ die de volstrekte meerderheid haalde in Lochristi _ ruim de de tijd genomen om een nieuw schepencollege samen te stellen. "We hebben eerst de resultaten grondig geanalyseerd en dan bekeken hoe we de sterkst mogelijke beleidsploeg in stelling konden brengen", verduidelijkt Open VLD-voorzitter Frederik Van den Berghe. Resultaat: de ouwe getrouwen blijven ook de komende drie jaar schepen en zowel in 2022 (Tom De Grauwe en Frederik Van den Berghe) als 2023 (Hilde Baele) komen er nieuwe mensen in het college.

. "Daarbij werd uitgegaan van twee uitgangspunten: respect voor de verkiezingsresultaten en een keuze met het oog op de toekomst".

Die uitgangspunten indachtig heeft het partijbestuur van Open Vld Lochristi op woensdag 14 november de formatie goedgekeurd en meteen een ploeg voorzien voor de komende zes jaar.

Burgemeester blijft Yves Deswaene. Hij krijgt politie, veiligheid, brandweer/civiele bescherming, burgerlijke stand/bevolking, externe communicatie, onderwijs en mobiliteit als bevoegdheden.

Sandro Di Nunzio wordt eerste schepen met financiën, sport en omgeving onder zich. Tweede schepen Janine Stadeus krijgt gezins- en ouderenbeleid, ontwikkelingshulp, gelijke kansen, sociale zaken, sociaal woonbeleid, begraafplaatsen en dierenwelzijn als bevoegdheden. Marie-Claire Van Nieuwenhuyse is als derde schepen verantwoordelijk voor bibliotheek, cultuur, toerisme, kunstonderwijs, kinderopvang en evenementen.

Frederic Droesbeke neemt als vierde schepen milieu/duurzaamheid/energie/openbaar groen, jeugd, lokale economie/middenstand, land en tuinbouw en ICT en digitalisering voor zijn rekening. Vijfde schepen Jean-Pierre Raman behoudt openbare werken en afvalbeleid en zal ook patrimonium onde zijn vleugels nemen. Oud OCMW-voorzitter Patrick Maes wordt nu voorzitter van BCSD en zal naast OCMW en welzijn ook bevoegd zijn voor personeel.


Vanaf 1 januari 2022 zullen Tom De Grauwe en Frederik Van den Berghe respectievelijk Janine Stadeus en Jean-Pierre Raman vervangen. en een jaar later zal Hilde Baele_ die gemeenteraadsvoorzitter blijft _ de taken van Marie-Claire Van Nieuwenhuyse op haar nemen. 


"Op deze manier wordt voor continuïteit gezorgd binnen het college, met oog voor de toekomst", besluit Van den Berghe

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio