Werken Parochiedreef zullen iets langer duren

Werken Parochiedreef zullen iets langer duren

Het is nog even wachten op de afwerking van de Parochiedreef Foto: gemeente Lochristi

Lochristi - De inwoners van Parochiedreef zullen tot na de winter moeten wachten op de volledige afwerking van de straat. Door problemen met gootstenen moest een deel van het werk overgedaan en is de timing voor de aanleg van de toplaag verplaatst.

In de Parochiedreef wordt een nieuwe riolering aangelegd voor de gescheiden afvoer van regen- en afvalwater. Het afvalwater wordt dan afgevoerd naar de riolering in de Kloosterstraat, om daarna gezuiverd te worden in de waterzuiveringsinstallatie in Lokeren. Het regenwater wordt afgevoerd naar een nieuwe gracht, die start in de Brandstraat. Die gracht voert het regenwater dan weer af naar de Scherpeheibeek (of Pierwandsbeek in de volksmond).

Naast een volledige vernieuwing van de rijweg zijn in de Parochiedreef ook voetpaden en parkeervakken voorzien en het kruispunt Parochiedreef-Brandstraat-Kloosterstraat wordt heraangelegd.

In normale omstandigheden moesten de werken reeds afgewerkt zijn, maar de asfaltverharding ligt er nog steeds niet.

"In de huidige weersomstandigheden zal het niet meer lukken om de toplaag aan te leggen", verduidelijkt schepen Jean-Pierre Raman. "Het moet niet alleen droog zijn, maar ook minstens 5 graden in de morgen. In het standaard bestek is vermeld dat er tussen 1 december en 1 maart geen toplagen mogen aangebracht worden".

De schepen van openbare werken bevestigt dat er problemen waren met een deel van de goten in de Brandstraat, waardoor deze opnieuw moesten aangelegd worden. "Bij de test op de kernboringen werd het vooropgestelde druksterkte niet gehaald".

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio