Sterk SK Lochristi B troeft Heusden af

Sterk SK Lochristi B troeft Heusden af

Thomas Stragier zorgde voor de geruststellende 2-0 Foto: Peter Esprit

Lochristi - SK Lochristi B speelde een sterke partij tegen Heusden en sluit de heenronde af met 22 punten De zwakke bezoekers _ nochtans tweede in het klassement _ voetbalden in 90' nauwelijks een kans bij elkaar.

In het openingskwartier moesten beide ploegen zich aanpassen aan de winderige omstandigheden. Enig gevaar viel niet te noteren tot Thijs De Schoenmaecker op het kwartier infiltreerde en de bal tussendoor speelde. Bij Heusden dacht iedereen aan buitenspel van Shaun Saveyn, maar het was Theo Lietaer die doorging en rustig afwerkte. Lochristi nam de partij nadrukkelijk in handen en Anthony Foncke had 2-0 aan de voet,  Hij trapte echter naast. Theo Lietaer devieerde een voorzet van Saveyn tegen de paal. Heusden kon slechts een keer dreigen. De Jaeger dwong Davy Bracke met een afstandsschot tot een knappe redding. Lochristi bleef de kansen bij elkaar voetballen. Lietaer miste zijn stifter. Lochristi verdubbelde uiteindelijk toch nog de score. Lietaer bediende Thomas Stragier die beheerst binnentikte.

Na de rust probeerde Heusden de scheve situatie recht te zetten. De bezoekers zetten druk en versierden een reeks hoekschoppen maar kansen voetbalden ze niet bij elkaar. Thomas Verschueren trapte vanop afstand op Davy Bracke en het schot van De Wilde vloog naast en daarmee was alles gezegd. Lochristi verdedigde secuur en tekende zelf nog voor verschillende mogelijkheden. Lietaer, Johnson en De Waele misten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio