Werken in Verleydonckstraat zullen 6 maanden in beslag nemen

Werken in Verleydonckstraat zullen 6 maanden in beslag nemen

Foto: GHL

Lochristi - Als de weersomstandigheden het toelaten start de aannemer op 15 januari met de werkzaamheden in de Verleydonckstraat. Er wordt een nieuw dubbelrichtingsfietspad aangelegd tussen het rondpunt met de Kapiteinsstraat en de zone 50 km/u. Er komt ook een middeneiland en een fietsoversteekplaats.

13 jaar na het nemen van de princiepsbeslissing over de aanleg van een fietspad in de Verleydonckstraat staan de eigenlijke werken voor de deur. Op 15 januari zal de aannemer van start gaan. Hiermee komt een einde aan een lange lijdensweg.

Tijdens de werken wordt niet geraakt aan de bestaande wegverharding. In een eerste fase zal de aannemer van start gaan aan de Bunder in de richting van de Kapiteinstraat. Daar wordt een deel van de riolering gelegd. Bij het plaatsen van de riolering is er beperkte hinder voor de bewoners. De aanleg van de fietspaden zelf zal voor enkele dagen hinder zorgen.

De Verleydonckstraat wordt tijdens de werken afgesloten voor alle doorgaand verkeer. De inwoners van de straat kunnen evenwel ten allen tijde hun woning bereiken.Er is een omleiding via de Kapiteinsstraat, Lindestraat en Doornzelestraat.  Ook de bussen van De Lijn volgen dezelfde omleiding. Er zijn vervanghaltes voorzien aan de Doornzelestraat en de Kapiteinstraat.

Op de infovergadering bleek ook dat de onteigeningen _ het heikel punt in dit dossier _ niet allemaal afgerond zijn. De verkoopsovereenkomst is getekend door beide partijen, maar de aktes moeten nog verleden worden. In normale omstandigheden zal het gros op 14 januari in orde zijn. De vertraging met de aktes heeft geen gevolgen voor de werken. 

Op de infovergadering waren behoorlijk wat omwonenden afgekomen. Zij konden na afloop bij aannemer en studiebureau terecht voor concrete vragen. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio