Nog wachten op ondertekend huurcontract

Kringwinkel verhuist na zomervakantie naar gebouwen Decosan

Eind oktober hield de Kringwinkel haar open dag. Voor het laatst op de oude locatie in Dorp-Oost, zoals toen al werd aangekondigd Foto: Geert Herman

Lochristi - De Kringwinkel Lochristi zal in de loop van september 2019 een nieuw onderkomen in gebruik nemen. De nieuwe kringwinkel komt in de gebouwen waar nu Decosan gevestigd is langs de Antwerpse steenweg.

De kringwinkel opende eind augustus 2010 de deuren. Het initiatief kwam er nadat vzw De Cirkel, gekoppeld aan het OCMW van Lokeren, te kennen gaf op zoek te zijn naar een partner en een locatie voor de uitbreiding van haar eigen kringwinkels. De OCMW-raad van Lochristi besloot toen op de kar te springen en huurde de vroegere werkplaats van het bedrijf Troch (Dorp Oost 152a) om de winkel in onder te brengen

De huurovereenkomst liep voor een periode van 9 jaar en volgend jaar loopt is die termijn verstreken. De eigenaar liet eerder dit jaar weten dat het gebouw zou verkocht worden, waardoor de kringwinkel op zoek moest naar een nieuwe locatie. 

De zoektocht naar een nieuwe locatie is nu voorbij,  de kringwinkel krijgt een nieuw onderkomen in de gebouwen van het vroegere Decosan. "Het is nog even wachten op de definitieve overeenkomst", laat OCMW-voorzitter Patrick Maes weten. "Wij hebben nog steeds het ondertekend huurcontract van de eigenaar niet teruggekregen. Kringwinkel De Cirkel heeft reeds getekend en we hebben een mondeling akkoord met de eigenaar; dus ga ik er van uit dat de overeenkomst zal doorgaan".

Het huurcontract met Decosan zal ingaan op 1 augustus 2019 en het is de betrachting om de opening van de nieuwe kringwinkel te laten doorgaan in de loop van september 2019. "Wij moeten nu nog onderhandelen met de nieuwe eigenaar van de gebouwen in Dorp-Oost om het huurcontract van de huidige kringwinkel te verlangen tot eind september 2019, want het huidig contract loopt eind me af".

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio