Na de installatie van de gemeenteraad moesten de raadleden ook acht politieraadsleden aanduiden. Binnen de zone Puyenbroeck die bestaat uit de gemeenten Lochristi – Moerbeke – Wachtebeke – Zelzate heeft Lochristi recht op acht leden. Burgemeester zetelt van rechtswege van rechtswege zetelt en wordt niet meegeteld. 

Na de stemming waarbij elk gemeenteraadslid over 5 stemmen beschikte werden volgende kandidaten weerhouden: Sandro Di Nunzio, Elise Neyt, Danny Taghon, Steve Van Der Vennet en Florian Vermeersch (Open VLD), Rita De Vylder en Dirk Van Nieuwerburgh (CD&V) en Tom De Sutter (N-VA).

Ook voor het bijzonder comité voor de sociale dienst waren acht leden nodig, maar hiervoor was geen echte stemming nodig. Charlotte Alderweireldt, Micheline Bauwens, Tom De Grauwe en Sam Heirman zetelen voor Open VLD. Geert Mallems en Kristof De Clercq vertegenwoordigen de CD&V.  Michiel Van Loo (N-VA) en Gaston De Belder (Groen-s.pa) zijn de overige verkozenen die onder leiding van directeur Patrick Maes zullen werken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio