Judoclub Hokkaido in Oostende voor nieuwjaarsduik

Lochristi - Voor de tiende maal nam judoclub Hokkaido Lochristi deel aan de Nieuwjaarsduik te Oostende. De delegatie was beperkt, maar het plezier maakte veel goed.

Trainer Erik Van Isacker nam deel aan alle edities maar ziet het aantal deelnemers van de club steeds dalen. "Waar wij tijdens de eerste editie met meer dan twintig deelnemers het water in gingen, waagden zich dit jaar slechts zes personen in het water, drie leden één ex-lid en twee ouders. Nochtans was het water dit jaar een aangename 5 graden"

De stevige noordenwind zorgde ervoor dat hoge golven iedereen van kop tot teen zegende. De organisatie besloot dan maar om het afgebakende stuk zee drastisch te beperken. Er werd gevraagd om slechts tot aan de heupen in het water te gaan. Daar anatomie niet hun sterkste kant is gingen enkelen van de club helemaal onder water. De heupen zitten bij sommigen ergens rond de oren blijkbaar

Na ruim een kwartier kantelde een Zodiac om en moesten de deelnemers het water verlaten om de Seaking zijn werk te laten doen. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio