Fotogenieke Gentse wint selfiewedstrijd

Ook Joy Tandt (24) krijgt plekje in overzichtstentoonstelling Filip Naudts

Joy Tandt (24) uit Gent krijgt straks een plaatsje naast een resem BV's in de overzichtstentoonstelling 'Guarda La Fotografia' van Filip Naudts in het Stadsmuseum Lokeren. Met een selfie midden de selectie van 25 jaar werk van de Lootse glamourfotograaf won ze een fotoshoot van de hand van de meester zelf. "Het was een 'kill your darlings'-moment om een winnaar te selecteren' zegt Naudts. Joy zelf beleefde gisteren haar 'jour de gloire' en werd in de watten gelegd door een professioneel team.

"Creativiteit was er genoeg bij de deelnemers aan de wedstrijd", vertelt Filip Naudts. "Heel veel leuke selfies passeerden de revue en uiteraard maakte iedere deelnemer wel kans om gekozen te worden. Het kiezen van een winnaar gaat altijd een beetje gepaard met een gok. Ik kan nooit op voorhand inschatten hoe iemand voor een camera functioneert en welk resultaat een samenwerking kan opleveren. Bij Joy's selfies merkte ik al meteen dat ze ervaring heeft met inleving, expressie en het creëren van spanning. Het maakte mij echt nieuwsgierig. Uiteindelijk heb ik samen met de museumconservator gekozen voor een type gezicht dat meest garantie kan bieden op aansluiting bij de tentoonstelling. Ik kijk er al naar uit om het resultaat van de fotoshoot eind januari te onthullen aan het grote publiek." Voor Joy zelf werd het een topdag. De make-up en de styling van de shoot gebeurde door Marian Denolf, en Audrey Van Haecke stond in voor de haartooi. En het portret kwam van de meester zelf natuurlijk. Die was naar eigen zeggen aangenaam verrast door het inlevingsvermogen van Joy op de set. "Ik kende Filip zijn werk natuurlijk al langer, en ik ben heel blij dat ik er binnenkort zelf deel mag van uitmaken", aldus de winnares die zelf ook als model in de modebranche aan de slag is. Waar de focus uiteraard vooral op het product ligt.

Overzichtstentoonstelling '25 jaar Guarda La Fotografia', tot 28 april te bekijken in het Stadsmuseum Lokeren, op de Markt aldaar. Elke dag van 14 uur tot 17 uur, behalve op maandag en dinsdag. Op zondag van 10 uur tot 12 uur. Met binnenkort dus ook Joy Tandt tussen al dat moois.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio