SK Lochristi pakt driepunter na indrukwekkende tweede helft

SK Lochristi pakt driepunter na indrukwekkende tweede helft

De treffers van Quincy Rombaut waren van goudwaarde Foto: Peter Esprit

Lochristi - SK Lochristi omzeilde zaterdagavond een moeilijke klip. Op het terrein van Elene-Grotenberge kon men na een sterke tweede helft de zege pakken, al maakte men het zich opnieuw moeilijk door een resem gemiste kansen.

Er was nauwelijks sprake van een studieronde. Beide ploegen gingen meteen voluit wat resulteerde in stevige duels. De eerste dreiging kwam van Elene-Grotenberge. Vincent de Leenheer kapte zich vrij maar besloot voorlangs. Lochristi reageerde via een schot van Olivier Speltdooren. De snelle aanvangsfase kende geen vervolg omdat beide ploegen verdedigend de baas waren. Net voor het half uur stak Lochristi de neus aan het venster. Doelman Jonas Godijn keerde op onorthodoxe wijze een schot van Yassin Badi en bij de daaropvolgende hoekschop trapte Jonas Schouppe van dichtbij in de handen van de thuisdoelman.

Ook na de rust vielen er aanvankelijk nauwelijks kansen te noteren. Quincy Rombaut trapte naast en Guus Vandekerckhove zag zijn schot via een verdedigende voet naast gaan. Balverlies bij Lochristi leverde een mogelijkheid op voor de thuisploeg. De Leenheer zette voor en Moreels tikte de bal naast. Er kwam meer ruimte en Lochristi profiteerde. Pepijn Vangansbeke bediende op het uur Quincy Rombaut en zijn schot ging via een verdedigende voet tegen de netten. Dit was meteen het sein voor een sterke periode van de bezoekers, want even later had Lochristi al de kans op de 0-2. maar Godijn had een knappe redding in huis. Ook een afstandsschot van Speltdooren kon de thuisdoelman onschadelijk maken. Elene-Grotenberge had het moeilijk en toen Jonas Schouppe een hoekschop bij Joel Polfliet kopte was de 0-2 een feit. Yassin Badi dwong Godijn nog eens plat en de Lochristi-spits tikte een voorzet van Simon Vermachelen naast. Tien minuten voor affluiten kwam de thuisploeg dichterbij. Vincent de Leenheer kopte de 1-2 binnen op hoekschop. Simon Vermachelen kreeg de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen maar trapte op doelman Godijn. Ook Yassin Badi miste nadat hij zichzelf in de zestien knokte. Uiteindelijk was het Quincy Rombaut die met een solo-actie voor de 1-3 zorgde. Nog was het niet gedaan want De Leenheer zorgde met een knap afstandsschot voor de 2-3. Elene-Grotenberge was echter moegestreden en kon niet verder aandringen

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio