SV Zaffelare knokt zich naar top 3 in klassement

SV Zaffelare knokt zich naar top 3 in klassement

Foto: eigen ontwerp

Lochristi - SV Zaffelare en Sint-Denijs speelden zondagnamiddag voor een plaats in de top 3. Het werd een felbevochten partij, waarbij een vroeg doelpunt van Simon Baeyens besliste over winst en verlies.

Zaffelare nam de wedstrijd meteen in handen. Simon Baeyens kon net niet profiteren van een missertje van doelman Pieters. In de 11' lukte het wel. Ennio Gauthier zette zich door op links en zijn voorzet werd door Simon Baeyens in doel gewerkt. Op een mogelijkheid van Sint-Denijs was het wachten tot de 26' Jesse Brouwers besloot op de vuisten van doelman Beaussaert. Baeyens miste de 2-0 toen hij naast besloot. Ook de bezoekers konden nog eens dreigen. Brent Mouton knalde naast. Christophe Niclaus kreeg kort voor rusten de bal tegen de knie in de zestien en weg was de kans. In blessuretijd haalde Baeyens nog een poging van Lucas Vandevelde van de lijn zodat Zaffelare alsnog met een voorsprong de rust in kon.

De tweede helft begon met een kopbal van Niclaus die voorlangs ging. Aan de overkant had Pieters een knappe redding in huis op een poging van Frederick Schepens. Sint-Denijs probeerde wel, maar het weinige gevaar kwam steeds via stilstaande fases. Zaffelare kreeg op counter de beste kansen. Simon Baeyens speelde de bal te ver van de voet nadat hij door Robbe De Ridder werd vrijgespeeld. Zaffelare-doelman Beaussaert haalde een verassende voorzet van Jeffrey Snauwaert vanonder de lat. Sint-Denijs probeerde te drukken maar een kans in elkaar knutselen bleek moetilijk. Een schot van Louis Maebe werd door doelman Pieters met een gelukje gered. Zaffelare hield het slotoffensief van de bezoekers onder controle en is drie punten rijker.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio