Woensdag 23 januari

Infomarkt omtrent RUP Gemeentehuis

Infomarkt omtrent RUP Gemeentehuis

Foto: IF

Lochristi - Tot.7 maart kunnen de inwoners van Lochristi de start- en procesnota inkijken voor het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Gemeentehuis. Op woensdag 23 januari om 19 uur wordt tekst en uitleg gegeven op een infomarkt in de raadszaal van het gemeentehuis

De bouwmogelijkheden van het gebied rond het gemeentehuis en de Koning Boudewijnlaan worden nu bepaald door het Algemeen Plan van Aanleg (APA) uit 1994 en het Bijzonder Plan van Aanleg (BPA) Nieuw Gemeentehuis uit 1980. Het RUP Gemeentehuis moet dat verouderde APA en BPA vervangen en meteen aangepast zijn aan de huidige ruimtelijke toestand. Met de stedenbouwkundige voorschriften van het RUP is bovendien een eventuele latere uitbreiding mogelijk van de gemeenschapsvoorzieningen in de Koning Boudewijnlaan.

Een Ruimtelijke Uitvoeringsplan of RUP bepaalt de toekomst van een gebied. Alle toekomstige ontwikkelingen worden aan dit plan getoetst. Op basis van de stedenbouwkundige voorschriften van een RUP levert het gemeentebestuur bouwvergunningen af.

Tot donderdag 7 maart kan men de start- en procesnota raadplegen voor het RUP Gemeentehuis. Dit is mogelijk via www.lochristi.be of aan de balie van de dienst Ruimtelijke Ordening in het gemeentehuis. Vragen, opmerkingen of suggesties moeten ten laatste op 7 maart schriftelijk worden ingediend door afgifte tegen ontvangstbewijs aan de balie van de dienst Ruimtelijke Ordening  Lochristi, per post (Dorp-West 52, 9080 Lochristi) of via mail ruimtelijke.ordening@lochristi.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio