Ruime winst voor SK Lochristi

Ruime winst voor SK Lochristi

Yassin Badi was al een tijdje op zoek naar een nieuwe treffer. Vandaag lukte het drie keer Foto: Peter Esprit

Lochristi - Wat wekenlang niet lukte, lukte zondagnamiddag wel. Lochristi scoorde een half dozijn doelpunten tegen een zwak Zottegem.

De rommelige openingsfase werd abrupt afgebroken door een snelle bezoekende aanval. Daan Van Der Meulen glipte door de buitenspelval, trapte de bal eerst op doelman Rogiest, maar kon in de herneming afwerken. De voorsprong van Zottegem bleef echter niet lang op de bordjes staan. Yassin Badi profiteerde van balverlies in de bezoekende defensie en tekende voor de 1-1. Badi zag even later zijn kopbal door doelman Andres Meerman gered. De Zottegem-doelman had nog een voetreflex in huis op een poging van Jonas Schouppe. Dominique de Waele zag een individuele actie ook al op doelman Meerman strandden. Pepijn Vangansbeke kon zich doorzetten op links en zijn voorzet werd door Quincy Rombaut via de paal in doel gewerkt. De thuisploeg drukte door. Een sterke Jelle De.Schryver zette Badi alleen voor doel en deze tikte de bal door de benen van Meerman tegen de netten.

Lochristi begon ook scherp aan de tweede helft en had al snel succes. De Waele bediende Vangansbeke en die trapte onhoudbaar binnen. Simon Vermachelen trapte net naast en De Waele knalde over. De bezoekers kwamen nauwelijks in het stuk voor . Een vrije trap van Van Der Meulen in de handen van doelman Rogiest was het enige vemeldenswaardige. Lochristi controleerde de wedstrijd en dreigde af en toe. De Waele mikte in de kruising, meteen goed voor de 5-1. Badi kopte op de dwarsligger en miste even later alleen voor doel. De bezoekers lieten zich gewillig naar de slachtbank voeren. Vangansbeke liet zijn opponent ter plaatse en bood Badi zijn derde treffer aan.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio