SK Lochristi ziet driepunter in slotfase verloren gaan

SK Lochristi ziet driepunter in slotfase verloren gaan

Simon Vermachelen speelde een sterke partij en wad goed voor een terffer Foto: Peter Esprit

Lochristi - Gemengde gevoelens bij SK Lochristi na de wedstrijd op het terrein van Eendracht Zele. De thuisploeg scoorde in de slotfase de gelijkmaker, maar bij Lochristi was er vooral ongenoegen over een niet gefloten strafschop

SK Lochristi moest net voor de wedstrijd nog een wijziging doorvoeren. Quincy Rombaut staakte de opwarming met lichte last aan de kuit. Simon Vermachelen was zijn vervanger.

Zele startte sterk. Een scherpe voorzet van Stef De Bruyne ging voorlangs en diezelfde De Bruyne trapte naast. Toen Jelle De.Schryver met een pasje binnendoor Yassin Badi alleen voor doel zette kreeg Lochristi een eerste mogelijkheid. Badi trapte echter langs de verkeerde kant van de paal. Jonas Schouppe knalde na een infiltratie net over. Balverlies van Dominique de Waele leverde de thuisploeg een kans op. Michael Poppe zag zijn kopbal afgeblokt. Bij de daaropvolgende hoekschop kopte de vrijstaande Nils De Vuyst in de handen van doelman Benny Rogiest. De poging van Maarten Cooreman net buiten de zestien miste kracht. Aan de overkant trapte Guus Vandekerckhove net naast en een poging van Yassin Badi kon doelman Jan Van Den Abeele niet verrassen. Net voor rusten zette Cooreman doelman Rogiest aan het werk. De 0-0 was een logische ruststand.

Nauwelijks afgetrapt of Zele had opnieuw een dot van een kans. Maarten Cooreman werd vrijgespeeld maar trapte net naast de kruising. Aan de overkant ging een schot van Jasper Nimmegeers over. Net voor het uur kwam Lochristi op voorsprong. Een voorzet van Jelle De.Schryver caprioleerde tot bij Simon Vermachelen die de bal via de paal in doel devieerde. Een snelle tegenstoot leverde bijna een nieuwe treffer op. Badi tikte een voorzet van Vermachelen tegen doelman Van Den Abeele die goed in de weg lag. Rogiest pakte met enige moeite schot van Cooreman. Zele ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Rogiest had een voetreflex in huis op een poging van De Bruyne. Guus Vandekerckhove trapte via een verdediger in de handen van de thuisdoelman. De lange ballen van de thuisploeg leverden toch resultaat op. Cooreman knikte de thuisploeg op gelijke hoogte. Lochristi trachtte noh te reageren en claimde een strafschop na een vermeende fout op Jelle De.Schryver maar de ref gaf hoekschop.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio