Afval gescheiden houden: SK Lochristi werkt mee

Afval gescheiden houden: SK Lochristi werkt mee

Foto: TDS

Lochristi - SK Lochristi zet in op een zo breed mogelijke jeugdopleiding. Als sportvereniging met een aanzienlijke jeugdwerking wil de voetbalclub haar maatschappelijke verantwoordelijkheid ook op andere domeinen opnemen, zoals het milieu. "Duizenden jongeren betogen voor het klimaat. Vanaf de kleuterschool leren de kinderen ook afval sorteren. Vanuit onze sportvereniging willen we dit engagement laten meegroeien", aldus jeugdvoorzitter Tom De Sutter.

"Onze spelers worden al jaren aangespoord om tijdens en na trainingen en wedstrijden water te drinken. Als club voorzien we alle spelers van een herbruikbare drinkbus. Niettemin moet op sportclubs vaak worden vastgesteld dat veel kleine en grote plastic waterflessen alsook plastic flesjes van onder meer populaire sportdranken (noodgedwongen) bij het restafval terecht komen", stelt De Sutter vast.

SK Lochristi is met de ondersteuning van de gemeente Lochristi, een proefproject gestart samen met de afvalintercommunale IDM. "Sinds enkele zijn er vijf grote blauwe bakken aanwezig op onze terreinen om PMD-afval selectief in te zamelen. Onze spelers en bezoekers worden attent gemaakt op de selectieve inzameling. De club en IDM zullen het sorteergedrag samen opvolgen. Op die manier draagt de club ook haar steentje bij om de resultaten van selectieve inzameling binnen de gemeente en IDM verder te verbeteren", aldus De Sutter.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio