Fietspaden op N449: wellicht in 2021

Fietspaden op N449: wellicht in 2021

Foto: LB

Lochristi - De fietspaden op de N449 zijn al een tijdje aangekondigd, maar op de uitvoering zal het waarschijnlijk wachten worden tot 2021. Dit vernam volksvertegenwoordiger Jos De Meyer van minister voor Openbare Werken en Mobiliteit Ben Weyts.

De gewestweg N449 heeft al afgescheiden fietspaden van aan het station van Beervelde tot aan de grote weg Gent-Antwerpen, maar eens het kruispunt van de Lozen Boer voorbij liggen er het tot aan de grens van Wachtebeke fietspaden die niet meer voldoen aan de huidige normen: ze zijn minder dan 1 meter breed en zijn niet afgescheiden van de rijweg.

Het project omvat de aanleg van fietspaden langsheen de gewestweg N449 op het grondgebied van Lochristi. Aan deze werken is ook een structureel onderhoud van de weg zelf gekoppeld. Voor de vernieuwing van de openbare verlichting is er ook een budget voorzien.

"Op dit moment worden de nodige onteigeningen uitgevoerd en de definitieve technische plannen getekend", laat minister Weyts weten. "Na de uitvoeren van de voorziene onteigeningen zal ook de omgevingsvergunning aangevraagd worden. Indien de nodige verwervingen tijdig worden uitgevoerd, zal de aanbesteding in 2021 gepubliceerd kunnen worden"

Nog even geduld nog.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio