Rudi's Hairclub en Master Raman Barbershop worden één

Vader en zoon Raman samen aan de slag

Lochristi - Rudy"s Hairclub ondergaat momenteel een grote metamorfose. Het kapsalon kreeg een nieuw logo en met het interieur keert men meerdere decennia terug in de tijd. De reden van dit alles: Vader Rudy en zoon Christoph Raman werken vanaf 4 maart samen, maar elk op hun eigen manier

Rudy Raman is al 42 jaar actief als kapper. Zowat 10 jaar lang was zijn kapsalon gelegen in de dorpskom, daarna verhuisde Rudy's Hairclub naar de Stationsstraat. Christoph Raman is zowat 2,5 jaar actief. "Oorspronkelijk was het de bedoeling in Lochristi te beginnen, maar die stap was toen iets te groot. Uiteindelijk heb ik Mister Raman Barbershop opgestart bij mij thuis in Kalken", zegt Christoph Raman.

De samenwerking tussen vader en zoon kwam voor het eerst ter sprake nadat Rudy gezondheidsproblemen had.  "Christoph kwam eerst met het voorstel de zaak in Lochristi te sluiten en samen in Kalken te werken, maar dat zag ik niet meteen zitten", zegt Rudy.

Toen Christoph enkele maanden geleden voorzichtig polste of hij een samenwerking zag zitten in Lochristi ging Rudy wel overstag. "Ik word volgend jaar 65 en wil wel nog wat verderwerken, maar aan een rustiger tempo. Dit voorstel leek mij een goede aanzet, zodat ik al snel meeging in deze samenwerking"; aldus Rudy.

Beiden zullen volgens hun eigen concept blijven werken. "Na al die jaren ga ik mijn stijl niet veranderen. Ik ga mijn klanten verder bedienen op de manier waarop ik steeds heb gewerkt" verduidelijkt Rudy. "Bij mij kan je terecht voor een totaalbeleving", gaat Christoph verder. "Ik ben al snel drie kwartier bezig met de klant en biedt hem naast het knippen  enkele extraatjes, zowat een wellness voor de man zeg maar".

Volgens Christoph is daar ook een markt voor. "De jongere generatie weet specifiek wat ze willen en ik merk dat ook de ouderen meespringen op die kar. Bij mijn vader komen ze binnen en zeggen ze goe kort, bij mij komen ze met een foto binnen en kan ik mijn ding doen".

De vernieuwde zaak opent op 4 maart, maar op zondag 3 maart kan men tussen 10 en 16 uur al eens een kijkje nemen.tijdens een opendeurmoment in de Stationsstraat. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de herinrichting van Rudy"s Hairclub en Master Raman Barbershop. Verwacht je alvast aan heel veel retro.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio