Zaffelare sterkste in derby tegen SK Lochristi B

Zaffelare sterkste in derby tegen SK Lochristi B

Foto: eigen ontwerp

Lochristi - In een sterke tweede helft kon SV Zaffelare de bovenhand halen van SK Lochristi B en blijft de titel binnen handbereik.

De eerste kans van de partij was voor Lochristi. Een verre inworp van Mathias Lataer belandde bij Jonathan Johnson en hij besloot in de draai naast. Zaffelare reageerde, Arne Van Nieuwenhuyze zonderde Robbe De Ridder alleen voor doel af maar ook hij besloot voorlangs. Na een mooie voorzet van Theo Lietaer kwam Camilo Gonzalez alleen voor doel en hij werd foutief gestuit door doelman Beausaert. Theo Lietaer knalde de elfmete rkeihard onderkant lat. Een afstandschot van Thijs De Schoenmacker werd gepakt door doelman Beausart. Jonathan Johnson schilderde een mooie trap naar de verste winkelhaak maar opnieuw stond doelman Beausaert in de weg. In de 34' kreeg Lochristi een tweede strafschop. Bij een hoekschop werd Rob De Waele onder de graszoden geduwd en Thijs De Schoenmacker zette de tweede strafschop wel om. 
Na rust kwam Zaffelare furieus uit de startblokken. Een verre inworp werd door Arne Van Nieuwenhuyze mooi verlengd in doel en meteen stond het 1-1. Een schot van de ingevallen Ruben Van Gerven ging maar net voorlangs. in de 56' werd Robbe De Ridder gehaakt in de 16 en opnieuw strafschop. In het tumult erna werd Thijs De Schoenmacker met 2 x geel van het veld gestuurd. Robbe De Ridder zette de strafschop feilloos om. Lochristi nam grote risico’s door man tegen man te spelen en Zaffelare kreeg kans op kans. Ennio Gauthier besloot een mooie aanval in het zijnet, Ruben Van Gerven knalde voorlangs en een vrije trap van Thom Thomas werd door doelman Bracke onschadelijk gemaakt. Ruben Van Gerven rondde zijn knappe invalbeurt af met een vierde doelpunt voor Zaffelare.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio