Ninove dicht bij de titel na gevleide winst tegen SK Lochristi

Ninove dicht bij de titel na gevleide winst tegen SK Lochristi

Dominique De Waele scoorde twee keer voor SK Lochristi Foto: Erica Gentils

Lochristi - SK Lochristi zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Na een nochtans sterke partij op het prachtige veld van KVK Ninove werd met 4-2 verloren. Onverdiend, want Lochristi speelde de thuisploeg bij momenten volledig weg. Uiteindelijk zijn het enkel de doelpunten die beslissen over winst en verlies en daarin moest Lochristi zijn meerdere erkennen

De eerste dreiging kwam van Ninove. Schamp trapte een vrije trap via de vingertoppen van doelman Rogiest naast. Bij de daaropvolgende volgende hoekschop kon Lheureux nagenoeg ongehinderd binnenkoppen. Lochristi was meteen op achtervolgen aangewezen. De thuisploeg controleerde even de wedstrijd. Gillis dreigde opnieuw op hoekschop  maar deze keer miste de bal de goede richting. De eerste kans voor Lochristi was onmiddellijk raak. Vangansbeke zette zich knap door op links. Zijn voorzet werd door Rombaut afgelegd naar De Waele die overhoeks binnentrapte. Toen De Waele een nieuwe voorzet van Vangansbeke kon afleggen naar de vrijstaande Badi leek de 1-2 in de maak. De Lochristi-spits trapte echter over. Dit brak de bezoekers zuur op. Ninove zette een knappe aanval op en Lepage kon deze afronden. Nauwelijks een minuut later stond het 3-1. Romero kreeg teveel ruimte en de topschutter uit eerste provinciale kon makkelijk scoren. Lochristi reageerde. Rombaut schilderde een voorzet op het hoofd van De Waele en na nauwelijks een half uur voetbal stond het 3-2.  Lochristi had in het slotwartier van de eerste helft het meeste  balbezit maar kansen bleven uit. De thuisploeg verzuimde om de score verder uit te bouwen. Romero en Schamp konden niet profiteren van het balverlies bij de bezoekers.

Ook de tweede helft begon fel. Schamp trapte meteen over en aan de overkant had doelman Monne enige moeite met een schot van Badi. Lochristi probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken. Rombaut knalde een voorzet van Nimmegeers over en Vandekerckhove _ knap vrijgespeeld door De Schryver _ trapte op doelman Monne. Het bleef evenwel uitkijken voor de counter. Rogiest zette zijn vuisten tegen een schot van Bellon. Lochristi bleef domineren en tekende enkele mooie acties op de mat. In de zone van de waarheid lukte het net niet. In de slotfase stak Ninove de neus nog eens aan het venster. Romero,  weer hij, trapte in de verste hoek binnen. De 4-2 was een zwaar en overdiend vonnis.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio