SK Lochristi ondanks nederlaag naar eindronde

SK Lochristi ondanks nederlaag naar eindronde

Jonas Vandevelde werd voor de wedstrijd gehuldigd. Na jarenlang voor Lochristi te zijn uitgekomen, trekt de rechterflankspeler naar De Haan. Foto: Peter Esprit

Lochristi - SK Lochristi ging de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie onderuit tegen de buren uit Kalken. Toch zit men volgende week in de trommel voor de loting van de eindronde, want de enige opponent voor het laatste eindrondeticket Elene-Grotenberge ging ook onderuit.

Na een slordig begin van beide ploegen, pakte Lochristi de partij in handen, maar meer dan balbezit leverde dit niet op. Bij de eerste kans van de bezoekers was het raak. Buyl kreeg al te veel ruimte om een flankvoorzet af te ronden. Poppe zag een dubbele voorsprong op de deklat stranden. Lochristi reageerde via Rombaut maar hij trapte op doelman Baele. Een trekfout in de zestien leverde een strafschop op omgezet door Rombaut. Ook Kalken versierde een strafschop na fout van doelman Rogiest. Buyl zorgde voor de 1-2 ruststand.

Lochristi kwam gedreven uit de kleedkamer. Rombaut kopte naast en Delanoy over. Baele zweefde een nieuwe kopbal van Delanoy uit de kruising. Lochristi claimde tot 2x toe een strafschop na vermeend handsspel maar de ref reageerde niet. Baele tikte een schot van Badi over en de Kalkense goalie haalde een schot van De Schrijver uit de hoek. Aan de overkant ging een schot van Buyl net naast de kruising. Kalken speculeerde op de counter en had succes toen De Brabander knap afwerkte. Badi milderde tot 2-3 in de slotminuut.

Er heerste een tijdlang onduidelijkheid over de uitslag van de partij Dendermonde-Elene Grotenberge, maar toen bleek dat deze wedstrijd op 2-0 was geëindigd, wist Lochristi zich alsnog verzekerd van een eindrondeticket

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio