Erik Van Isacker geeft gasttrainingen aan minder begoeden in Portugal

Dit jaar werd Erik Van Isacker, hoofdtrainer van Judoclub Hokkaido Lochristi opnieuw uitgenodigd om stage te geven in Zuid Portugal. Daar waar het vorige keer om training voor de competitiejeugd was, ging hij deze kaar aan de slag met minder bedeelde jongeren uit de regio Alvito, iets ten zuidoosten van Lissabon. Erik reisde met drie judoka’s en echtgenote af naar Portugal om deze stage te geven.

Het gezelschap verbleef eerst enkele dagen in Albufeira alvorens door te reizen naar Alvito. Daar kregen ze een warm welkom van de plaatselijke bevolking. Tijdens hun verblijf leefden en aten ze mee met de plaatselijke bevolking. Ze leerden ook de andere jongeren kennen en al snel groeiden er vriendschapsbanden.

Net zoals bij zijn vorige bezoek aan Portugal, waren de deelnemers aan de judostage onder de indruk van de getoonde technieken. die voor deelnemers en zelfs trainers onbekend waren 

De zondag was er een tornooi voor de clubs in de omtrek, waar ook Faro, Albufeira en Lagos aanwezig waren. De drie judoka’s uit Lochristi namen deel en slaagden erin om tweemaal zilver en eenmaal brons te bemachtigen.

De momenten dat er geen stage was profiteerde de groep om de streek te bezichtigen. Er werd een bezoek gebracht aan Deja, waar de oudste judoclub van Portugal gevestigd is. Ook werd er een rondrit gedaan met Nederlandstalige gids doorgeen de Algarve. "De excursies van Algarve Geographics zijn een aanrader voor wie meer van de streek wil weten, dit zowel historisch als natuurkundig", bevestigt Erik Van Isacker.

Het volledige verslag van elke dag is te lezen op de website van de club: www.judo-lochristi.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio