SK Lochristi start interprovinciale eindronde met positieve noot

Vijf dolle minuten volstaan voor 0-3 zege

Dominique De Waele knalt over Foto: Peter Esprit

Lochristi - SK Lochristi heeft in de interprovinciale eindronde een goede start genomen. Op het terrein van Racing Lauwe werd met ruime 0-3 cijfers gewonnen. Dat de score niet hoger opliep was te wijten aan een sterke thuisdoelman Mervilde en onmondigheid van de bezoekers in de zone van de waarheid.

Bij Racing Lauwe is net voor aanvang van de eindronde een stevige bom ontploft. Hoofdtrainer Fanny Schamp en assistent-trainer Guy Deltombe werden begin deze week ontslagen en sportief verantwoordelijke Christophe Frenoi diende zelf zijn ontslag in. De problemen hadden vooral te maken met ... de plaatsing voor de interprovinciale eindronde.

Tot een half uur voor de wedstrijd moest de voorzitter van RC Lauwe inpraten op de spelers, waarna ze schoorvoetend besloten om toch aan de wedstrijd te starten.

Lauwe leek dan ook weinig zin te hebben in deze pot voetbal en liet het initiatief aan Lochristi, dat voor de rust al verschillende kansen bijeen voetbalde. Na 5' trapte Vandekerckhove op doelman Mervilde en Speltdooren mikte een vrije trap net naast. Lochristi bleef baas en De Waele (over) en Vangansbeke (op doelman Mervilde) tekenden voor de volgende kansen. Doelman Mervilde kon zich voor de rust nog onderscheiden op een schot van Speldooren en Vangansbeke tikte, alleen voor doel, net naast. 

Lauwe stak onmiddellijk na de rust een eerste keer de neus aan het venster. Verbrugghe trapte een afstandsschot recht in de handen van Rogiest.  Lochristi claimde tot 2x toe een strafschop maar de scheiddrechter gaf geen krimp. Sander Vandevelde kopte nog naast op een voorzet van Vangansbeke. Toen Vansteenkiste op het uur een schot met de handen afweerde, kreeg SK dan toch een strafschop, maar Delanoy trapte de bal binnen bereik van doelman Mervilde. Lochristi drukte door en zette in een dolle vijf minuten de thuisploeg KO. Een voorzet van De Waele werd door de pas ingevallen Vermachelen in doel verwerkt (62'), Nimmegeers knalde op de dwarsligger (63'),  Vandekerckhove kopte de 0-2 tegen de netten (64')en Vermachelen tekende op aangeven van Vangansbeke voor de 0-3 (66').  Lauwe lag compleet tegen de touwen en mocht van geluk spreken dat Lochristi een resem kansen onbenut liet. Vandekerckhove en De Schryver misten en Delanoy en Vermachelen viseerden het doelhout. pas in deultieme slotfase stak de thuisploeg eindelijk nog eens de neus aan het venster op hoekschop. Vermachelen toonde echter ook zijn verdedigend kwaliteiten en hield SK Lochristi op een 'clean sheet'.

Zondag aanstaande komt Herk De Stad naar de Bosdreef afgezakt, meteen een belangrijke wedstrijd met het oog op groepswinst. De Limburgers tekenden donderdagavond immers voor een 4-0 overwinning tegen Zoersel. De aftrap is voorzien om 15 uur.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio