Heropening in najaar 2019

Hotel B blijft, restaurant verdwijnt

Hotel B blijft, restaurant verdwijnt

Elf jaar geleden trokken wij er al langs. Niet om te genieten, maar om 'den Begonia' te onderwerpen aan onze terrastest Foto: archief Lochristi Blogt

Lochristi - Hotel B, het vroegere Begonia, blijft een hotel. De nieuwe eigenaars willen na het verlijden van de akte onmiddellijk aan de slag gaan met een grondige renovatie van de 12 hotelkamers en het tweeslaapkamerappartement. In het najaar 2019 hoopt men het vernieuwde hotel te heropenen onder de naam 'Hotel B'.

'Den Begonia' maakt al decennia lang deel uit van het dorpsgezicht in Lochristi. In 1972 kwamen Julien Stevens en Manuella De Pessemier in de zaak, nadat deze 9 maanden had leeggestaan. Van een café-hotel met 6 kamers werd in 1985 een hotel gemaakt met 12 kamers. Sinds 2004 kreeg het hotel diverse eigenaars. Hotel Begonia werd 'Hotel B' om zelfs even 'Bizzhotel' te heten. Het restaurant op de benedenverdieping kreeg een make-over naar brasserie, maar ook deze formule bleek geen lang leven beschoren.

De gebouwen staan sinds enkele maanden leeg en dat doet natuurlijk de geruchtenmolen over een eventuele afbraak en de komst van nieuwe appartementen op gang komen. Hiervan is echter geen sprake. Lo-Immo wordt binnenkort de nieuwe eigenaar van de gebouwen en zal de uitbating van het hotel verderzetten, met een ietwat ander insteek.

"Het gebouw is nog in goede staat, dus een afbraak is helemaal niet aan de orde", zegt Dieter Van Acker van Lo-Immo, "maar het is duidelijk dat een zeer grondige renovatie van de kamers zich opdringt".

"Aan de indeling van het hotel worden nauwelijks wijzigingen aangebracht, maar het hotel wordt wel ten gronde opgefrist. De 12 hotelkamers en het appartement blijven bestaan maar krijgen een volledig nieuwe moderne en frisse look”, treedt Lieselot Berteloot bij.

Beiden zijn ervan overtuigd dat er ruimte is voor het hotel in Lochristi. "De bezettingscijfers van hotel B zijn altijd positief geweest en wij zijn van mening dat de gemeente een ideale ligging heeft als uitvalsbasis. Er is parkeergelegenheid en voor een hapje en een drankje kan men steeds in de dorpskom terecht".

Het vernieuwde Hotel B zal op een elektronische manier werken. Inchecken gebeurt volledig automatisch en de hotelgasten die graag op de kamer blijven, kunnen via automaten aan een droogje en een natje geraken. 's Morgens wordt wel een ontbijtbuffet aangeboden.

Commerciële ruimte

Toch blijft niet alles bij het oude. "Het huidige restaurant zal verdwijnen en vervangen worden door een commerciële ruimte. Hiervoor dient wel nog een aanvraag ingediend. Hoe deze er precies zal uitzien moeten wij nog verder bekijken. De eerste bekommernis is het snel heropenen van het hotel", klinkt het bij Lo Immo.

De nieuwe eigenaars zijn ook benieuwd naar de historiek van het gebouw en willen graag weten of er nog foto's of ander materiaal beschikbaar is over de Begonia van toen. Wie iets liggen heeft en dit wil delen mag steeds contact opnemen met Lieselot Berteloot via lieselot@loimmo.be.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio