SK Lochristi pakt uit met 6 op 6 in interprovinciale eindronde

SK Lochristi pakt uit met 6 op 6 in interprovinciale eindronde

Yassin Badi zorgde voor de verlossende 2-0 Foto: Peter Esprit

Lochristi - Met de komst van Herk De Stad kreeg SK Lochristi de tweede wedstrijd in de interprovinciale eindronde voorgeschoteld. Lochristi won na een zeer aangename pot voetbal, maar had aan de Lmburgers een zeer taaie klant

Lochristi trachtte de wedstrijd onmiddellijk naar zich toe te trekken en domineerde de beginfase. Speltdooren kopte een vrije trap van Polfliet over. Na een kwartier staken de bezoekers de neus aan het venster. Doelman Rogiest haalde een schot van Stokmans uit de hoek. Op de daaropvolgende hoekschop claimden de bezoekers een strafschop na vermeend handsspel van Polfliet, maar de ref reageerde niet. Dat deed hij evenmin aan de overkant toen Vandekerckhove onderuit ging. Beide ploegen gingen voluit. Het tempo lag hoog en er werd bij momenten stevig gebikkeld. Een snelle omschakeling van de thuisploeg op het half uur leverde een voorsprong op. Badi veroverde de bal, stuurde Vermachelen in het straatje en deze bood De Waele de openingstreffer aan. Herk de Stad speelde bij momenten over het randje maar de ref hield de kaarten lang op zak. Vermachelen devieerde nog een schot van Speltdooren naast en net voor rusten lag doelman Valkeners in de weg van Vermachelen.

De bezoekers startten de tweede helft met een andere veldbezetting en kwamen aanvallender voor de dag. Een voorzet van Lowies waaide vervaarlijk naar doel en Verbeek kopte naast. Fory drukte te zwak af om Rogiest te bedreigen. Herk de Stad ging voluit voor de gelijkmaker. De boomlange Verbeek werd vaak gezocht en hij kopte een van de voorzetten naast. Lochristi kwam bij momenten nauwelijks onder de druk uit.  Uiteindelijk kwam de verlossing net voor affluiten. Rombaut stuurde een gemeten voorzet op het hoofd van Badi die onhoudbaar binnenkopte en het lot van Herk de Stad bezegelde.

Donderdag trekt SK Lochristi naar Zoersel. Aftrap om 20 uur.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio