Lochristi gaat op zoek naar sierlijkste klas

Lochristi gaat op zoek naar sierlijkste klas

Het 5de leerjaar van De Sprankel kroonde zich vorig jaar als sierlijkste klas van Lochristi Foto: archief cultuurdienst

Lochristi - Tijdens de projectweek LoS for kids kunnen de leerlingen van het vijfde leerjaar hun fleurige kunstwerken kwijt in het sierteeltmuseum in Zaffelare. Op 25 en 26 mei kan iedereen de werken bewonderen en mee bepalen wie de sierlijkste klas van Lochristi wordt.

LoS for kids is een week voor de kinderen uit het vijde leerjaar die doorgaat in het Lochristi Sierteeltmuseum. Lochristi wil elk kind immers graag eens ontvangen in het LoS tijdens zijn of haar lagere schoolcarrière. Samen met de dienst Toerisme, vzw Sierteeltmuseum en enkele vrijwilligers nemen de kinderen de sierteelt onder de loep. De klassen gaan tussen 13 en 24 mei ook aan de slag om een klassikaal kunstwerk te maken met de verworven kennis.

Wie benieuwd is naar het resultaat, kan op 25 en 26 mei langs gaan op de site van de pastorie van Zaffelare  Er wordt gezorgd voor een gezellige sfeer op het zonnige terras en de bezoekers kunnen deelnemen aan een gratis rondleiding (met gids) in het museum. Voor de kinderen is er een springkasteel en grime en op zondag speelt Taxi Lane om een akoestisch concert (11 uur).

Men kan ook daar het stemhokje induiken om te stemmen op de sierlijkste klas.. Openingsiren: zaterdag 25 mei: (13-17 uur) en zondag 26 mei (10-17 uur)

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio