FOTO. SK Beervelde schenkt winst van reünie aan vzw Mok

20 jaar geleden beslisten SK Beervelde en SC Begonia Lochristi de handen in elkaar te slaan om verder als SK Lochristi aan te treden. Die 20 jaar was voor de oud-spelers van Beervelde het signaal om iedereen die ooit bij de club betrokken was nog eens samen te brengen. Enkele weken geleden was het zover en aan de reünie werd nog een centje overgehouden. De organisatoren beloofden het overschot aan een goed doel te schenken. De vzw MOK (Mensen Ondersteunen en Krachtgericht werken) kreeg zaterdagnamiddag een delegatie over de vloer die een cheque van 910 euro afleverde en daar waren de mensen van MOK heel tevreden mee.

SK Beervelde werd opgericht in 1952. Een jaar later ging men van start in de Belgische Voetbalbond. 20 seizoenen na de oprichting behaalde SK een eerste titel en promoveerde men van vierde naar Derde provinciale, maar een jaar later zakte men weer. 

SK Beervelde bleef in de laagste reeksen spelen tot het in 1988 weer een titel behaalde en opnieuw naar derde provinciale promoveerde. Toen een jaar later de voetbalbond een extra reeks invoerde in de Oost-Vlaamse tweede provinciale en daar zo extra plaatsen beschikbaar kwamen, kon SK Beervelde mee promoveren.

SK Beervelde bleef zich handhaven in tweede Provinciale en kreeg daar in de tweede helft van de jaren 90 het gezelschap van het naburige SC Begonia Lochristi. In 1999 kwam het tot een fusie van beide clubs.

Mok vzw

MOK vzw staat voor Mensen Ondersteunen en Krachtgericht werken. Het is een initiatief van Evelien Haentjens  (30) en Thomas Van Hoorick (31). Beiden werken al meerdere jaren in de zorgsector en maakte hun droom waar om als professionele hulpverleners zelf iets uit te bouwen voor mensen met een beperking of met nood aan extra zorg.

In het centrum van Beervelde bieden ze studiowonen en dagbesteding aan meerderjarige personen met een licht tot matige verstandelijke beperking. Mok vzw stelt 7 ruime, rolstoeltoegankelijke studio’s en 4 knusse duplexwoningen ter beschikking. Op die manier komen ze tegemoet aan de nood aan meer autonomie, met tegelijk ondersteuning. 

Cheque

De reünie van de oud-leden van SK Beervelde lokte behoorlijk wat volk en de organisatoren hielden een centje over aan de organisatie.  Deze winst  werd zaterdagmiddag door een delegatie van het vroegere SK geschoken aan de mensen van Mok vzw en die waren daar heel blij mee. Het geld zal oa gebruikt worden voor de aankoop en plaatsing van een lift waarmee de rolstoelen in een voertuig kunnen geladen worden

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio