Optredens in cafetaria sporthal

Ook Zaffelare kermis komt eraan

Ook Zaffelare kermis komt eraan

Apple Eaters in 2017 op Rock Zaffelare Foto: Peter Esprit

Lochristi - Dat men in Zaffelare kermis houdt op de zondag na Pinksteren heeft te maken met het feest van de heilige Drievuldigheid op de eerste zondag na Pinksteren. De kleine kermis heeft een beperkt programma. Een joging op zaterdag, een rommelmarkt op zondag en een optreden van Conny Brooks in het RVT Sint Vincentius op maandag. Ook in de sporthal zijn er drie dagen lang activiteiten.

In 1652 werd in Zaffelare een  'Aartsbroederschap van de heilige Drievuldigheid' opgericht. Dit broederschap wilde enerzijds de godsvrucht bevorderen tot de heilige Drievuldigheid maar anderzijds ook geld verzamelen voor de vrijkoping van christenen die door kaping van schepen gevangenen waren en slaven waren geworden in Noord-Afrika.
 
Het Zaffelaarse broederschap werd op een bepaald ogenblik het belangrijkste van het bisdom Gent. Op die eerste zondag na Pinksteren, het feest van de heilige Drievuldigheid, kwamen duizenden mensen naar Zaffelare. 

Het programma van de kleine kermis is beperkt. De kermisattracties rekenen op een vleugje zon, maar ook de kermisjogging kan zaterdag 15 juni goed weer gebruiken. Start om 15.00 uur (zowel 5km als 10 km). Voor inschrijvingen kan men terecht aan de sporthal van Zaffelare, Kanunnik Triestlaan 1. De kleedkamers en douches staan ter beschikking. Meer info bij Luc Dhont op dit mailadres.

Zondag 16 juni is er een rommelmarkt en op maandag 17 juni is er om 13.30 uur een optreden van Conny Brooks in het RVT Sint-Vincentius.

Activiteiten sporthal

Ook in de cafetaria van de sporthal zijn er activiteiten voorzien. Naast de traditionele kaartingen op vrijdag- en maandagavond, is er vooral muziek. Zaterdag 15 juni is er om 20 uur een optreden van Clover, zondag 16 juni kan men om 18 uur luisteren en kijken naar The Apple Eaters.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio