Koutertochten opnieuw op zondag

35ste Kouterfeesten komen eraan

35ste Kouterfeesten komen eraan

Foto: Feestcomité Oosteinde

Lochristi - De Kouterfeesten bestaan dit 35 jaar en het feestcomité Oosteinde wil dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Naast de vele randactiviteiten zal er op zondag 23 juni een optreden zijn van Wim Soutaer en de zevenkoppige coverband Diaz. Ook de Koutertochten gaan opnieuw door op zondag.

De feestelijkheden concentreren zich vooral op zondag, maar de kleinere _ maar daarom niet minder plezante _ activiteiten beginnen op vrijdag 21 juni.met een schieting en een gaaibolling. Naast een klein geldbedrag zijn er ook kippebillen te winnen. Zaterdag 22 juni is er het traditionele eetfestijn met keuze uit een stoofpotje van varkenswangetjes of beenham. Inschrijven kan via de website van de wijk of bij de bestuursleden. DJ Yentl verzorgt de afterparty.

Koutertochten

Zondag 23 juni moet de hoogdag worden van de 35ste Kouterfeesten. De Koutertochten situeren zich in en rond het provinciaal domein Puyenbroeck en gaan opnieuw over verschillende afstanden: 7-13-18-23-35-46 km. Er kan gestart worden vanaf 7 uur in de feesttent. Er zijn versnaperingen voorzien op elke rustpost.

"De Koutertochten zijn vorig jaar verschoven van zaterdag naar zondag en ook dit jaar opteren we voor een zondagswandeling", laat organisator Luc Verschraegen weten. "We willens ons focussen op 1 dag waar er continue activiteiten en animatie is. Dit leek ons een goeie zet aangezien we vorig jaar een recordopkomst van bijna 1.200 wandelaars hebben gehad. Die kunnen nu na de wandeling nog genieten van een optreden, een lekker ijsje of een pannenkoek".

Kouterfeesten

De eigenlijke Kouterfeesten komen na de middag op gang met aandacht voor de trappisten. Voor de kinderen is er een springkasteel en kindergrime. De randanimatie krijgt om 16 uur een vervolg met een optreden van de coverband Diaz en om 19 uur staat Wim Soutaer op het podium.

Voor de senioren is er op maandag 24 juni een feestnamiddag met Rudy Hammond & the Blue Ladys. Kaartenb hiervoor kosten 5 euro en zijn eveneens via de website te bestellen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio