FOTO. Ouders gaan (eenmalig) gevecht aan met de kinderen

Lochristi - De leden van Judoclub Hokkaido Lochristi konden hun familie laten kennismaken met de judosport. De club had speciaal voor deze dag een aangepast programma gemaakt zodat de familieleden zonder problemen konden meedoen. Er waren voldoende judogi’s (judopakken) voorzien, zodat de deelnemers er "echt" bij hoorden.

Trainer Nathan nam de eerste groep voor zijn rekening. Hij maakte uitgebreid werk van enkele spelvormen zodat de deelnemers een idee hadden hoe fysiek de sport wel kan zijn. Vooral de ouders stonden meteen goed in het zweet. Nathan gaf ook iedereen de gelegenheid om even met zoon/dochter, broer of zus te kunnen kampen. 

De tweede en derde groep werden gegeven door Erik Van Isacker. In deze groepen waren minder deelnemers van buiten de club om. Erik legde bij de tweede groep vooral het accent op houdgrepen en de manier tot ertoe komen. Bij de volwassenen handelde hij over armklemmen en verwurgingen. Ook deze beide groepen konden zich meten met de familieleden. Vooral in de derde groep (U15+) merkten wij dat de ouders nog weinig konden beginnen tegen hun kroost.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio