Naast lopers kunnen ook wandelaars deelnemen

LoLa4Life krijgt een vervolg met editie 2.0

initiatiefnemers Bart Gunst en Danny Clincke Foto: Peter Esprit

Lochristi / Laarne - Er komt een tweede editie van LoLa4Life. Het loopevenement zal doorgaan op 21 december en staat deze keer ook open voor wandelaars. Organisatoren Danny Clincke en Bart Gunst toonden zich op de persvoorstelling alvast in hun nopjes met de steun van de gemeentebesturen van Laarne en Lochristi.

De eerste editie van LoLa4Life dateert van eind 2017. Toen liepen zo'n 330 deelnemers van Laarne, via de deelgemeenten van Lochristi naar Wachtebeke. Deze combinatie van een loop/sociaal evenement bracht toen een bedrag op van 52.000 euro dat werd geschonken aan twee organisaties: OIGO (Opgeven is geen optie) en Koester. 

Het initiatief was in 2017 een samenwerking tussen een zestal mensen uit Lochristi en Laarne _ vandaar de LoLa _ die actief aan het lopen waren en van dichtbij geconfronteerd werden met de ziekte kanker. Twee van de organisatoren Bart Gunst en Danny Clincke zetten nu hun schouders onder de tweede editie. "Wij hebben de handen opnieuw in elkaar geslagen kort nadat het nieuws kwam dat Music for Life naar Kortrijk zou verhuizen", verklaart Danny Clincke. "Dit leek ons de opportuniteit om een vervolg te breien aan het initiatief uit 2017, omdat de concurrentie met de vele andere acties in de streek vermoedelijk iets kleiner zal zijn".

Laarne zal ook voor de editie 2.0 de startplaats zijn. Vervolgens zijn er stopplaatsen in Beervelde, Zaffelare en Zeveneken. Gezien Puyenbroeck 'Music for Life' niet meer organiseert, zal de groep dan splitsen. De deelnemers uit Laarne en Kalken keren terug naar het eindpunt op de kerstmarkt in Kalken. De lopers en wandelaars uit Lochristi trekken richting Hijfte, waar men de Kersthappening zal vervoegen omstreeks 18 uur.

De tweede editie mikt niet alleen op lopers, maar ook op wandelaars. Die zullen een paar uren vroeger starten dan de lopers, maar volgen hetzelfde traject dat ongeveer 42 km bedraagt. "Net zoals de vorige editie kunnen de deelnemers op elke stopplaats inpikken of stoppen" verduidelijkt Bart Gunst. "Op die manier kan iederen voor zichzelf bepalen welke afstand men aflegt"..De vrijwilligers van OIGO en Koester staan opnieuw in voor de bevoorrading op de stopplaatsen.

Opbrengst

Laarne steunt het project OIGO en Lochristi zamelt geld in voor Koester. "Het inschrijvingsgeld van de deelnemers zal gelijk verdeeld worden over de beide organisaties", zegt Danny Clincke. "De opbrengst van de andere activiteiten die in de respectieve gemeenten georganiseerd worden, gaan dan weer naar het project van de gemeente zelf",  De eigenlijke betaling van de opbrengst gebeurt via de Koning Boudewijnstichting,

Het loop- en wandelevenement is  de rode draad, maar elke gemeente zal zelf instaan voor de organisatie van de randactiviteiten. Wat deze activiteiten precies zullen inhouden, dient nog verder uitgewerkt te worden. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio