Cultuurraad Lochristi is op zoek naar kortfilms

Cultuurraad Lochristi is op zoek naar kortfilms

Pieter Goethals met de cast van About the boy who ate an Oakwood chair net voor de voosrtelling in cinema Sphinx Foto: Steven Hendrix

Lochristi - Op zondag 1 september organiseert de vernieuwde cultuurraad van Lochristi, in samenwerking met jeugdhuis Lodejo, een kortfilmfestival. Dat korfilmfestival heeft plaats in Lodejojardin, de tuin van de vroegere dekenij in de Dekenijstraat. De cultuurraad is op zoek naar Lochristinaren die zelf een kortfilm maakten, er in acteerden of er op een of andere manier aan meewerkten.

Kortfilm.Lochristi is in normale omstandigheden een openlucht kortfilmfestival. In geval van slecht weer zal men uitwijken naar de tijdelijke lokalen van Lodejo, de vroegere Parochiale Kring.

Het ligt in de bedoeling een gevarieerde selectie van kortfilms, owel inhoudelijk, als naar oorsprong. De cultuurraad streeft ook naar een aanbod waarbij er een link is naar Lochristi: kortfilms gemaakt door Lochristinaren, kortfilms waarin Lochristinaren acteren of aan meewerken, kortfilms die in Lochristi gemaakt zijn.

Met 'About the boy who ate an Oakwood chair', van regisseur Pieter Goethals (afkomstig uit Lochristi) staat reeds een eerste film op het programma. De film werd eerder in de Gentse cinema Sphinx vertoond. Pieter Goethals zal de film kort komen toelichten. 

Nog op Kortfilm.Lochristi zal Lochristinaar Tim Dierickx, van de firma Ghently, een timelapse tonen die hij in opdracht van de communicatiedienst van de gemeente aan het maken is. De film toont de stand van zaken van de nieuwbouw van zowel Lodejo als Uyttenhove.

De cultuurraad werkt nog volop aan de verdere programmatie van Kortfilm.Lochristi. Lochristinaren die tips hebben, of die zelf een kortfilm maakten, mogen dat gerust laten weten. Zowel een eindwerk van een student aan een filmschool, als gelijk welke andere kortfilm, ook van documentaire aard, komen in aanmerking. De organisatoren willen namelijk een zo gevarieerd mogelijk aanbod presenteren.

Tips en links zijn welkom op cultuurraad.lochristi@gmail.com of bij Paul Denis, voorzitter cultuurraad  (0475-37.93.24) en Joris Serlippens, ondervoorzitter cultuurraad (0475-90.60.19)

 

Kortfilm.Lochristi. Zondag 1 september. Lodejardin. Dekenijstraat. Detailinfo volgt later.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio