SK Lochristi B onderuit bij Donk

SK Lochristi B onderuit bij Donk

Michiel Van Nieuwerburgh zag zijn schot afgeblokt door thuisdoelman Ysewijn. Foto: Peter Esprit

Lochristi - SK Lochristi B is van een kale reis teruggekeerd uit het verre Donk na een vermijdbare 1-0 nederlaag. Het kleine, hobbelige terrein was geen bondgenoot van het combinatievoetbal van de bezoekers, maar uiteindelijk voetbalde men voldoende kansen bij elkaar.

Lochristi nam onmiddellijk de wedstrijd in handen en combineerde snel. Dit resulteerde echter vooral in enkele hoekschoppen. Eén mooie combinatie rond de 20’ via Gilles De Ridder en Sander Van De Velde bracht Antony Foncke in schietpositie net voor de zestien. Zijn schot werd knap gered door doelman Ysewijn. Daarna viel SK terug en werd het spel ruwer waardoor Donk af en toe de neus aan het venster stak. Vooral op stilstaande fases was de thuisploeg gevaarlijk. Rond het half uur kopte Tijtgat te zwak nadat hij bij een vrijschop vrij opdook aan het penaltypunt. Een mooie actie op rechts via Gilles De Ridder kreeg ook geen vervolg. Met d rust in zicht botste een verre inworp van Donk 2 keer tussen de verdedigers van Lochristi en Schreel mocht ongehinderd aan de 2de paal binnen koppen, een vermijdbaar doelpunt.

Onmiddellijk na rust kwam Donk weer opzetten. De thuisspits kwam alleen voor Bracke, omspeelde die, maar talmde te lang zodat het schot naast het doel belandde. Lochristi kwam daarna terug in de partij. Van De Velde werd in de diepte gestuurd, maar trapte de botsende bal naast. Een hoekschop werd in één tijd door Gilles De Ridder over doel getrapt. Het laatste half uur kwam Donk onder druk, maar de thuisploeg counterde bij momenten gevat zonder een attente Bracke echter in echt gevaar te kunnen brengen. Lochristi creëerde kansen, maar sprong er onzorgvuldig mee om. De aan de rust ingevallen Lammens trapte na een dribbel van Martin van dichtbij in de handen van de doelman en een schot van Van Nieuwerburgh werd net voor de lijn met de voet gered door Ysewijn. De ingevallen Shaun Saveyn werd afgezonderd voor de doelman, maar opnieuw redde Ysewijn. De thuisdoelman gaf ook geen krimp op een schot van Gilles De Ridder. Ondanks 4’ extra tijd kon Lochristi geen kans meer afdwingen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio