SK Lochristi pakt opnieuw een thuiszege

SK Lochristi pakt opnieuw een thuiszege

Olivier Speltdooren besliste de partij in de 83' Foto: Peter Esprit

Lochristi - SK Lochristi heeft zijn start in derde amateurklasse niet gemist. Vandaag ging KM Torhout 1992 over de knie na een fel betwiste partij.

Torhout zette van bij de aftrap veel druk en probeerde Lochristi het voetballen te beletten. Toch kon de thuisploeg enkele mogelijkheden bij elkaar voetballen. Smessaert mikte op het hoofd van Vandkerckhove die net over kopte. Een voorzet van Ryckaert was net binnen het bereik van de bezoekende doelman Vanderschaeghe. Thuisdoelman Wouter Van Der Eedt kon zich met een knappe reflex onderscheiden op een kopbal van Declercq. De partij ging in deze fase goed op en neer. Vandekerckhove trapte naast na hoekschop van De Schryver. De bezoekers lieten zich evenmin onbetuigd en brachten de thuisverdediging enkele keren in de problemen, uiteindelijk zonder erg. De slotfase van de eerste helft was opnieuw voor Lochristi. Vandekerchove knalde op de deklat en in de 43' gaf Ryckaert de bezoekende doelman het nakijken met een knap schot na een assist van De Waele.

Lochristi controleerde in de tweede helft. Doelman Vanderschaeghe had een knappe redding in huis na een actie via Ryckaert en Vandekerckhove. Daarna volgde een betere periode van de bezoekers, maar kansen creëren lukte amper tot in de 78' een verre inworp werd doorgekopt door Schmisser. Er was even twijfel bij de thuisverdediging, maar de Torhoutse spits kopte de wenkende kans over. Het brak de bezoekers zuur op. Badi dwong Vanderschaeghe tot een nieuwe redding met een knap schot, maar tegen de schitterende pegel van Speltdooren, na hoekschop van De Schryver, had de Torhoutse doelman geen verhaal. Een laatste stuiptrekking van de bezoekers leverde niets meer op

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio