Derbyzege krijgt pas laat vorm

Derbyzege krijgt pas laat vorm

Theo Lietaer Foto: Peter Esprit

Lochristi - SK Lochristi B pakte in de derby tegen SV Zaffelare B de drie punten. Makkelijk ging het niet, want de thuisploeg hield lange tijd gelijke tred, tot Theo Lietaer zijn duivels ontbond en met twee rake kopballen de KO uitdeelde.

De wedstrijd was nauwelijks op gang gefloten of Zaffelare _ dat zeer gedreven startte _ stond op voorsprong. Benjamin Corijn knalde op de onderkant van de lat en de grensrechter zag de bal over de lijn; Lochristi moest even bekomen, maar drukte de thuisploeg nadien weg. Lietaer trapte in de vlucht op doelman Nick Boone en Thomas Stragier knalde.over. Net voor het half uur was het wel raak. Michiel Van Nieuwerburgh werd het straatje ingestuurd en hij bood Theo Lietaer de gelijkmaker op een schoteltje aan. Sander Vandevelde had tot twee keer toe een nieuwe bezoekende treffer aan de voet, maar zijn vizier stond slecht afgesteld. Zaffelare van zijn kant prikte geregeld tegen en toen de bezoekende verdediging balverlies leed mocht Jonas Munghen alleen op doel af en hij zette Zaffelare opnieuw op voorsprong. Net voor de rust had Munghen de 3-1 aan de voet, maar Davy Bracke bracht redding.

De Lochristi-doelman kon Munchen ook bij de start van de tweede helft tot 2 keer toe van een treffer houden. Lochristi nam gaandeweg de partij volledig in handen en de thuisploeg moest noodgedwongen terug. Gilles De Ridder trapte onbesuisd over en Zaffelare-doelman Nick Boone ging goed plat op een kopbal van Theo Lietaer. Toen Charles Ghyselinck alleen op doel kon afgaan, verslikte hij zich in zijn controle. Sander Vandevelde kon als eerste bij het leer en zette de 2-2 op het bord. Nauwelijks 1' later knikte Theo Lietaer een voorzet vanop de rechterflank van Anthony Foncke onhoudbaar binnen en Lochristi stond meteen op voorsprong. Zaffelare probeerde wel, maar kreeg geen kans meer bij elkaar gespeeld. In de 80' volgde de doodsteek voor de thuisploeg. Theo Lietaer, tekende zijn derde treffer van de avond aan op voorzet van Rob de Waele binnen.  Diep in blessuretijd bereikte Theo Lietaer ploegmaat Gilles De Ridder die netjes afwerkte en een zwaar verdict veld voor een moedige thuisploeg

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio