FOTO. Hokkaido krijgt les van Francois Marckx

Lochristi - Meester François Marckx kwam woensdag de training van de tweede en derde groep verzorgen bij judoclub Hokkaido Lochristi. De judoka is 7de dan en A-trainer, eveneens lid van de gradencommissie en van het docentencorps van de Vlaamse Judofederatie.

In de tweede groep van Hokkaido namen 23 judoka’s deel aan de training. Zij konden genieten van een manier om de tegenstander in houdgreep te nemen na een worp. Het was een vorm van controle houden die François met veel enthousiasme demonstreerde. Hij nam ook uitgebreid de tijd om individueel bij te sturen waar nodig. 

De derde groep was ietwat onderbevolkt door de examens, maar de 8 aanwezige judoka's kreeg enkele offerworpen voorgeschoteld zoals Sumi Gaeshi, Hikkomi Gaeshi en Yoko Wakarae. De technieken werden goed uitgelegd en zijn in de praktijk goed doenbaar. Ook in deze groep zorgde François ervoor dat er voldoende tijd was voor de Randori. Wegens de kleine bezetting was er nog wat tijd over en François vulde deze in met een manier van Juji Gatame.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio