Twee wagens in dezelfde voortuin in twee weken

Magretstraat vraagt maatregelen tegen te snel verkeer

Op goed veertien dagen kreeg René Gentier twee wagens in zijn voortuin in de Magretstraat. De wagen die dinsdagavond een stuk van de afsluiting en de brievenbus vernielde pleegde dan nog vluchtmisdrijf ook. "Er moeten hier dringend maatregelen genomen worden, want zo het kan niet verder", zegt Gentier. Het gemeentebestuur onderzoekt wat mogelijk is.

De Magretstraat wordt vaak gebruikt als sluikweg om het drukke verkeer in de Rivierstraat te omzeilen of tijdens de eindejaarsperiode de alcoholcontroles op de N449 te ontlopen. Automobilisten rijden dan via de afrit van de E17 onmiddellijk de Zevestraat in om zo over de brug de Magretstraat in te rijden. Maar de snelheid waarmee ze zich verplaatsen, roept bij de omwonenden toch vragen op.

René Gentier, die op het einde van de afdaling van de brug woont, kan erover meespreken. Hij kreeg op goed veertien dagen twee keer een wagen in de voortuin. "De eerste keer was 's nachts toen een bestuurder de bocht miste en gewoon rechtdoor reed door de afsluiting tot tegen het hek voor de woning. Dinsdagavond omstreeks 18 uur was het weer van dat. Een witte Volkswagen knalde tegen een ander deel van de afsluiting en onze betonnen brievenbus. Nog voor we goed en wel buiten kwamen, was de wagen al gevlucht. Hij moet heel wat schade hebben opgelopen want er werden brokstukken van de wagen gevonden. Ook het embleem van Volkswagen was afgebroken. De brievenbus brak in verschillende stukken en is een tiental meter verder in de voortuin van de buren terecht- gekomen".

"De ongevallen zijn niet meteen een verrassing. Het is hier een pak drukker geworden en de snelheid van de wagens is niet aangepast aan de weginfrastructuur," zegt een buurtbewoonster. Zo zijn er de voorbije weken in de buurt al enkele wagens in de gracht beland en het kleine ronde punt aan de Zevestraat en Klein Gent is al een drietal keer aangereden.

"Het gemeentebestuur van Lochristi is op de hoogte gebracht, maar het is wachten op maatregelen", zegt Gentier die eigenlijk niet begrijpt waarom vorige zomer de straatverlichting in de afdaling van de brug in de Magretstraat werd verwijderd.

Schepen Jean-Pierre Raman (Open VLD), die de plaats van het ongeval eerder al bezocht, is op de hoogte van de problematiek. "We onderzoeken momenteel welke maatregelen er kunnen genomen worden om de situatie veiliger te maken", luidt het. 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio