SV Zaffelare en Dynamo Beervelde delen de punten

SV Zaffelare en Dynamo Beervelde delen de punten

Foto: Peter Esprit

Lochristi - Dynamo Beervelde zag in de derby tegen SV Zaffelare een 0-2 voorsprong in het slotkwartier verloren gaan

SV Zaffelare B leek voor nieuwjaar een vogel voor de kat, maar de komst van Tom Thomas als nieuwe trainer heeft de ploeg nieuw leven ingeblazen. Dynamo, de nummer twee in het klassement, was dus gewaarschuwd. Trainer Benny Bontinck moest sleutelen aan zijn elftal vanwege enkele gekwetsten, terwijl Tom Thomas over nagenoegdaar de volledige kern beschikte.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Dynamo. Lorenzo Bonne bracht de bal vanop links bij Iwiyisi Asemota die Mathieu Van Hyfte in schietpositie bracht. Het schot ging over. Zaffelare kon reageren na balverlies in de bezoekende defensie. Jonas Munghen trapte eveneens over. Samenspel tussen Jordy Wauters en Lorenzo Bonne leverde een volgende kans op maar het schot gaat miste de goede richting. De kansarme eerste helft eindigde met een schot van Simon Van Caenegem, maar Dynamo doelman Emilio Leys ging goed plat. Ruststand 0-0

De toeschouwers kregen een betere tweede helft te zien. Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Een voorzet van Jonas Munghen belandde via een bezoekende verdediger in hoekschop. Dynamo reageerde en Mathieu Van Hyfte trapte in de handen van thuisdoelman Nick Boone. Björn Van Damme zette aan de overkant doelman Emilio Leys aan het werk. Net voor het uur kwam Dynamo op voorsprong. Lorenzo Bonne trok de bal voor vanop rechts en de ongelukkige thuisspeler Bjorn Nimmegeers devieerde de bal in eigen doel. Dynamo zette door. Mathieu Van Hyfte bediende Jordy Wauters die over trapte. Met nog een kwartier op de klok verdubbelde Beervelde de score. Iwiyisi Asemota dribbelde zich vrij in de zestien en vanuit een schuine hoek trapte hij de bal tegen de netten. De thuisploeg moest alles of niets spelen en kende al snel succes. Yarno Herremans werd vrijgespeeld in het centrum en Emilio Leys was geklopt. De thuisploeg kon 4’ later op dezelfde wijze de 2-2 maken. Deze keer was Pieter Vispoel afwerker van dienst. De thuisploeg kwam nog gevaarlijk opzetten via Bjorn Nimmegeers en Björn Van Damme, maar hun vizier stond niet goed afgesteld. In blessuretijd kregen beide ploegen nog een mogelijkheid. Jordy Wauters trapte voorlangs en Milo Vandekerckhove knalde hoog over toen hij alleen voor Emilio Leys kwam.

 

Eindstand 2-2

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio