Stormschade: veel kleine schadegevallen

Kapelleken Foto: Peter Esprit

Lochristi - Om 19 uur zondagavond had de brandweer van Lochristi 35 oproepen gekregen. De meeste hadden te maken met relatief kleine schade en weggewaaide dakpannen, al waaide een dak weg van een stalling langs de Dendermondse Steenweg

Het wijklokaal van de wijk Lobos verloor een deel van de gevel en ook de isolatie bleek weggewaaid. Op de Beerveldse Baan moesten takken geruimd worden en in de Pauwstraat ging isolatiemateriaal tegen de vlakte. Rozelaardreef en Kasteeldreef werden door het gemeentepersoneel afgesloten, vanwege het gevaar van omvallende bomen. Her en der werd melding gemaakt van afgeknakte boomtakken. In Kapelleken werd een boom ontworteld en in zijn val vernielde hij enkele toiletten op een bouwwerf. De brandweer moest de boom in stukken zagen om de weg vrij te maken.

Update 21:50 uur.

Het aantal oproepen blijft gestaag stijgen, maar de meeste schadegevallen blijven beperkt qua omvang. Er wordt melding gemaakt van enkele afgeknakte kabels en takken en ook de dakpannen hebben het soms lastig om te blijven liggen. De soms hevige regenval heeft voorlopig nog niet voor problemen gezorgd.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio