Niet openen en meteen verwijderen

Gemeente Lochristi waarschuwt voor valse e-mail

Gemeente Lochristi waarschuwt voor valse e-mail

Kreeg je deze mail, open deze zeker niet en verwijder hem Foto: gemeentebestuur Lochristi

Lochristi - Het gemeentebestuur van Lochristi waarschuwt haar bewoners voor een valse e-mail die zou doorgestuurd zijn door de algemeen directeur van gemeente en OCMW Lochristi. "Open deze e-mail niet en verwijder hem meteen", is de boodschap.

Donderdag 9 april werd er door onbekenden een valse e-mail verspreid uit naam van de algemeen directeur van gemeente en OCMW Lochristi. Deze e-mail heeft als doel de gebruikersnaam en wachtwoord van de ontvangers te ontfutselen via een nagemaakte website. Deze phishing mail is een een truc waarmee cybercriminelen proberen om aan de inloggegevens van zoveel mogelijk mensen te komen.

"Onze ICT-dienst heeft meteen deze situatie onderzocht en heeft vastgesteld dat de e-mail niet vanuit het mailsysteem van het bestuur is verzonden", staat in een waarschuwing te lezen op de website van de gemeente. "Lochristi verwerkt persoonsgegevens in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en beveiligt deze gegevens volgens de daarvoor geldende richtlijnen".

Hoe kan je de e-mail herkennen?

De e-mail heeft als onderwerp "gemeen Lochristi" en bevat de boodschap die u op bovenstaande afbeelding kan zien. Niet openen en onmiddellijk verwijderen is de boodschap.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio