Ook bibliotheek weer actief, maar enkel voor afhalen

Ook bibliotheek weer actief, maar enkel voor afhalen

Foto: Lut Laureys

Lochristi - De bibliotheek start vanaf donderdag 16 april met een afhaaldienst op afspraak in de hoofdbibliotheek van Lochristi. Vanaf zaterdag 11 april kan men via een onlineformulier boeken, dvd's en strips aanvragen. Afhalen kan enkel in het inkomsas van de hoofdbibliotheek. De bibliotheek zelf is niet toegankelijk.

De afhaaldienst van de bibliotheek is gratis, maar enkel voor bestaande leners die in Lochristi wonen. Men kan per aanvraag max. 10 materialen uit de hoofdbibliotheek aanvragen en max 1 aanvraag per week doen. enkel boeken, strips en dvd’s staan in het aanbod.

Er is geen mogelijkheid om materialen uit de filialen van Beervelde, Zaffelare en Zeveneken aan te vragen. 

Procedure

De catalogus is terug te vinden via https://lochristi.bibliotheek.be. Daar kan men meteen terugvinden welke boeken er aanwezig zijn in de hoofdbibliotheek.
Via de website kan men een online formulier invullen met de gewenste materialen. Een bestelling kan ook telefonisch  via 09 356 60 73 op werkdagen tussen 9u en 12u.
Na ontvangst verwerken de bibmedewerkers de aanvraag en laten ze per mail of telefonisch weten wanneer men pakket kan afhalen. Per uur wordt een beperkt aantal klanten bediend. De uitleenperiode is 4 weken. Je kan de inleverdatum steeds controleren via mijn.bibliotheek.be

Inleveren van materialen kan enkel via de inleverbus naast de achterdeur van de hoofdbibliotheek. De materialen worden uit voorzorg 72u opzij gehouden en dan gereinigd, je zal de ingeleverde materialen in je MijnBibliotheek-account dus wat langer op je lenerskaart zien staan.

Ben je 65-plusser en is het moeilijk om zelf tot aan de bib te geraken? Bel dan de boodschappendienst (09 238 32 18). Zij helpen je graag verder.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio