FOTO. Judoclub Hokkaido traint voor eerste keer

Lochristi - Het lijkt een beetje onlogisch dat net Judoclub Hokkaido als een van de eerste de trainingen heeft hervat. Judo is een contactsport bij uitstek, maar de trainersstaf van de club wist raad met het afstandsprobleem. In afwachting van lijf-aan-lijf gevechten, konden 20 leden aan het werk voor een kracht- en stabilisatie training.

Na enkele maanden op non-actief kon woensdag de eerste training doorgaan van judoclub Hokkaido. "We hebben ons volledig aan de regels gehouden", zegt hoofdtrainer Erik Van Isacker. "De nodige afstand werd in acht genomen, ontsmetting was voldoende voorhanden en we hadden de toestemming van gemeente en politie".

De gewone trainingen konden vanzelfsprekend niet doorgaan waardoor gekozen werd voor een kracht- en stabilisatie training. 14 van 20 ingeschreven deelnemers konden meteen genieten van de lentezon op het grasveld naast de sporthal, die nog gesloten bleef.

Na een degelijke opwarming werden de oefeningen almaar lastiger. Springtouwen, rekkers, kettlebells en knijpers zorgden ervoor dat de deelnemers eens goed konden afzien.

Judoclub Lochristi is van plan om meer van dergelijke trainingen te laten doorgaan.  Komende week is er voor de jongeren ook een teddybeertraining. In plaats van te oefenen met een partner brengen de jongeren dan een teddybeer mee die als judopartner kan fungeren. Benieuwd welke exemplaren er dan te zien zijn.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio