Sommeliers proeven zich een plaats naar Zuid-Afrika

Jean Marie De Baene haalt finale niet

Jean Marie De Baene is er niet in geslaagd de finale te halen van de Wines of South Afrika-sommelierwedstrijd. Uit het selecte gezelschap sommeliers mocht uiteindelijk maar een persoon naar de finale en dat was uiteindelijk Stefaan Camerlinck van Restaurant De Ceder .

Peter Esprit

Wines of South Africa (WOSA) organiseerde op woensdag 2 juni een van de twaalf internationale halve finales voor de World Cup of Sommeliers. De wedstrijd vond plaats in het driesterrenrastaurant De Karmeliet in Brugge.

Dertien topsommeliers streden daar om België te vertegenwoordigen op de finale van de World Cup of Sommeliers, die in oktober in Zuid-Afrika gehouden wordt. De overige elf halve finales gingen door in onder andere Duitsland, Zweden, de VS, Canada en het VK.

De dag begon met een blindproeverij die bestond uit acht verschillende Zuid-Afrikaanse terroirwijnen uit diverse regio’s, en een pittige test van de Zuid-Afrikakennis van de deelnemers.

Na deze dag waarop alle zintuigen tot het uiterste getest werden, kwam topsommelier Stefaan Camerlinck van Restaurant De Ceder als winnaar van de Belgische finale uit de bus. Wouter de Bakker van Restaurant Dôme eindigde op de tweede en Peter Merken van Kasteel van Rullingen op de derde plaats.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs