Gijs Van Hoecke opent met dertiende plaats, sporthal furieus over Sporza-timing

Lochristi - Gijs Van Hoecke heeft op de Olympische Spelen in Londen de dertiende tijd neergezet op de vliegende ronde, de openingsdiscipline van het omnium. Hij werkte de 250 meter af in 13.633 seconden, ruim een seconde trager dan de winnaar Edward Clancy. De opgekomen fans in sporthal 't Veerleveld waren even woest op Sporza, omdat er van de live-uitzending van de wedstrijd van Gijs Van Hoecke niks in huis kwam en we - met alle respect - naar de gebroeders Borlée moesten kijken. Het duurde tot ruim half een eer we beelden kregen van de eerste discipline in het wielrennen omnium.

Sportschepen Sandro Di Nunzio, altijd paraat tijdens de live-uitzendingen, was niet te spreken over het 'uitgesteld relais'. Ondertussen is er in t Veerleveld geïnvesteerd in een groter en helderder scherm en wordt er ook druk gewerkt aan een internetverbinding zodat de fans morgen niet meer voor voldongen feiten worden gesteld. Duivel-doet-al Patrick Vande Velde zorgt er zonder twijfel voor dat alles tijdig in orde raakt voor de uitzendingen van morgen.

Later deze namiddag werkt Gijs Van Hoecke nog de puntenkoers (30 km) af en vanavond staat de afvallingskoers op het programma. De overige wedstrijden van de omnium worden zondag afgewerkt, waarbij u in de sporthal van een hapje en een drankje kan genieten aangeboden door het gemeentebestuur.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio